Uima-altaan hiekkasuodatin AMT

Edullinen hiekkasuodatin uima-allaskäyttöön.

Varastossa seuraavissa myymälöissämme:

Turku

Uima-allasveden hiekkasuodatus on tärkein yksittäinen asia veden puhtaana pitämiseksi. Hiekkasuodatuksella poistetaan allasvedestä siihen kertyneet kiinteät roskat ja hiukkaset. Allasveden pitää kiertää suodattimen läpi 1-2 kertaa vuorokaudessa. Suodattimessa oleva kvartsihiekka vastavirtahuuhdellaan puhtaaksi vähintään kerran kuukaudessa tai tarpeen mukaan. Hyvään suodatukseen vaikuttavat suodatushiekan määrä ja suodatuksen virtausnopeus. Virtausnopeus ei saa olla liian suuri, koska silloin lika ei suodatu, vaan menee suodattimen hiekan läpi takaisin altaaseen. Pumpun ja suodattimen koko pitää aina mitoittaa altaan koon mukaan.

AMT-hiekkasuodatin on valmistettu polyteenistä (PE) ja on rakenteeltaan täysin saumaton. Hiekkasuodatin on varustettu painemittarilla, sihtiputkilla ja tyhjennysyhteellä. Suodattimen toimintoja ohjataan sen päälle sijoitetulla helppokäyttöisellä monitieventtiilillä, jonka toiminnot ovat suodatus, vastavirtahuuhtelu, jälkihuuhtelu, kierrätys, viemäri ja suljettu.

AMT-hiekkasuodatin on saatavana kahtena eri mallina. Katso tarkemmat tiedot “Mallit ja mittatiedot” -välilehdeltä.

Suodatushiekkana käytetään kvartsihiekkaa raekooltaan 0,5 – 1 mm. Huomaathan, että kvartsihiekka ei sisälly toimitukseen, vaan tulee hankkia erikseen.

AMT-hiekkasuodattimia on saatavana kahdessa eri koossa. Suodattimen oikea mitoitus altaan kokoon ja pumpun tehoon nähden on tärkeää hiekkasuodattimen tehokkaan toiminnan kannalta.

Mallinumero kertoo myös suodattimen halkaisijan (esim. AMT-400 = halkaisija 400 mm).

MALLI
SUODATUS m3/h
ALLASKOKO m3
HIEKKAA kg
LIITÄNTÄ
KORKEUS mm
PAINO kg
AMT-400 6 alle 30 50 1 1/2” 1005 12
AMT-500 10 30-50 100 1 1/2” 1015 17