Allaspumput ja hiekkasuodattimet

Uima-allaspumpusta ja kvartsihiekkaa sisältävästä suodatinsäiliöstä koostuva hiekkasuodatinlaitteisto on tärkein yksittäinen tekijä uima-altaan veden puhtaana pitämiseksi. Uima-altaan veden pitää kiertää hiekkasuodattimen läpi 1-2 kertaa vuorokaudessa, jotta vedestä saadaan poistettua siinä olevat kiinteät roskat ja hiukkaset. Allaspumppu imee vettä hiekkasuodattimelle pintaventtiilin kautta ja hiekan läpi suodatettu vesi palautetaan altaaseen tulosuuttimen / tulosuuttimien kautta.

Hiekkasuodatin on varustettu sen päälle tai sivulle sijoitetulla monitieventtiilillä, jolla sen toimintaa ohjataan. Suodattimen hiekka huuhdellaan säännöllisesti puhtaaksi vastavirtahuuhtelulla ja huuhteluvesi johdetaan viemäriin. Suodattimen kvartsihiekka vaihdetaan noin 4-5 vuoden välein.

Allaspumpun ja hiekkasuodattimen koko pitää aina mitoittaa altaan koon mukaan. Valikoimastamme löydät valmiiksi eri kokoisille altaille mitoitettuja suodatinpaketteja. Näin voit olla varma, että laitteiston teho on riittävä pitämään allasvetesi puhtaana.

Kaikki muut uima-allaslaitteet, kuten uima-altaan lämpöpumppu, sijoitetaan aina hiekkasuodattimen jälkeen altaalle palaavaan putkilinjaan.

Imuletkuosat

Tuotelaji

Tuotemerkki