Allaspumput ja hiekkasuodattimet

Uima-allaspumpusta ja kvartsihiekkaa sisältävästä suodatinsäiliöstä koostuva hiekkasuodatinlaitteisto on tärkein yksittäinen tekijä uima-altaan veden puhtaana pitämiseksi. Uima-altaan veden pitää kiertää hiekkasuodattimen läpi 1-2 kertaa vuorokaudessa, jotta vedestä saadaan poistettua siinä olevat kiinteät roskat ja hiukkaset. Allaspumppu imee vettä hiekkasuodattimelle pintaventtiilin kautta ja hiekan läpi suodatettu vesi palautetaan altaaseen tulosuuttimen / tulosuuttimien kautta.

Hiekkasuodatin on varustettu sen päälle tai sivulle sijoitetulla monitieventtiilillä, jolla sen toimintaa ohjataan. Suodattimen hiekka huuhdellaan säännöllisesti puhtaaksi vastavirtahuuhtelulla ja huuhteluvesi johdetaan viemäriin. Suodattimen kvartsihiekka vaihdetaan noin 4-5 vuoden välein.

Allaspumpun ja hiekkasuodattimen koko pitää aina mitoittaa altaan koon mukaan. Pumpun ja suodattimen suodatustehon pitää myös olla keskenään tasapainossa.

Kaikki muut uima-allaslaitteet, kuten uima-altaan lämpöpumppu, sijoitetaan aina hiekkasuodattimen jälkeen altaalle palaavaan putkilinjaan.

Imuletkuosat

Tuotelaji

Tuotemerkki