Altaan hoito

Toimitamme kaikki julkisten kohteiden tarvitsemat uima-allaskemikaalit, kuten Natriumhypokloriitin ja pH-säätökemikaalit, suurissakin erissä. Ammattilaisille tarkoitetut käsimittarit sekä tehokkaat robotti-imurit helpottavat suurenkin altaan hoitoa.

Kemikaalit ja suodatusmassat

Hiilet

Suodatuskerroksen päälle Antrasiitti H (raekoko 1,4 – 2,5 mm) tai aktiivihiili AquaSorb (raekoko 1,7 – 3,6 mm).

Pulverihiili syötetään vedenkäsittelyn suodattimiin Pakdos hiilensyöttölaitteella. Astiakoko 60 l.

Kloorit

Nestemäistä Natriumhypokloriittia on saatavana 10 % ja 15 % vahvuuksilla 30 litran (37 kg) kannuissa tai 870 litran kontissa.

Kalsiumhypokloriittia eli KHK -klooria käytetään mm. Granudos kloorinsyöttölaitteissa. Kloorin olomuoto on rakeinen ja sen klooripitoisuus on 70 %. Astiakoko 45 kg.

pH:n säätö

Suolahappo 33 % sekä rikkihappo 20 % ja 37 %. Astiakoko 30 litraa ja kontti 830 litraa.

pH+ ja pH- säätökemikaalit pH -tasapainon säätöön:
pH+ pakkauskoot 1, 5, 10 ja 25 kg.
pH- pakkauskoot 1.5, 7, 15 ja 25 kg.

Saostusaineet

AF-Flock on tehokas flokkauskemikaali, joka saostaa epäpuhtaudet tehokkaasti suodattimeen. AF-Flock annostellaan suodattimeen annostelupumpulla. Astiakoot 10 l ja 30 l.

Nüscofloc-UF saostusneste on tarkoitettu kalvosuodattimille. Astiakoko 25 kg.

Puhdistusentsyymi uima-allasvedelle

Salzyme on uima-allasveden entsyymipohjainen puhdistusaine, joka annostellaan suoraan allasveteen. Estää altaan seinämän vedenrajaan muodostuvaa likaa. Pakkauskoot 5, 25 ja 200 l.

Desinfiointiaineet

Saltocid desinfiointiainetta käytetään laimennettuna höyrysaunojen, pesuhuoneiden desinfiointiin sekä jalkojen desinfiointipisteissä. Pakkauskoot 5, 20 ja 200 l.

Pesuaineet

Ceres F65, uima-altaan reunapesuaine. Pakkauskoot 1, 5 ja 10 l.

Ceres F61, uima-altaan yleispuhdistusaine. Pakkauskoko 1, 5 ja 10 l.

pH- ja klooriarvojen mittaus

LOVIBOND MD 110
Saatavana joko tabletti- tai jauhekäyttö.

Kaikilla MD 110 -fotometreillä on Bluetooth-toiminto. Valmistaja tarjoaa sovelluksen mobiililaitteille sekä PC-ohjelmiston. Mittaustulokset lähetetään ulkoisille laitteille Bluetooth-liitännän kautta nopeaa arviointia ja käsittelyä varten suoraan paikan päällä.

LOVIBOND MD 200
Saatavana joko tabletti- tai jauhekäyttö.

Tarkat tulokset käsimittauslaitteistolla. Laitteessa kello ja muistitoiminnot.
Vapaa kloori T 0.1 – 10 mg/l Cl2 a)
Sidottu kloori T 0.01 – 6.0 mg/l Cl2 a)
pH-arvo T 6.5 – 8.4

LOVIBOND PM 630
Laitteella voidaan valita tabletti- tai jauhekäyttö

Intuitiivinen käyttö ja taustavalaistu näyttö tekevät tästä sarjasta erityisen käyttäjäystävällisen. PC-ohjelmistolla on mahdollista tuoda tietoja suoraan fotometristä Windows-pohjaiseen tietokoneeseen mukana tulevalla Bluetooth-siirrolla.  Tulosten jatkokäsittely voidaan tehdä joko ohjelmistossa tai viemällä tiedot Exceliin tai CSV-tiedostoksi.

Allasrobotit

Olemme edustaneet Hexagone-allasimureita vuodesta 2012 alkaen.

Hexagone-allasimurin tekee ainutlaatuiseksi valmistajan käyttämä innovatiivinen kokoonpanotekniikka; kaikki imurin osat ovat irrotettavissa ilman työkaluja. Näin imurin rakenne on yksinkertainen sekä luotettava ja joka taas nopeuttaa puhdistusta ja huoltoa. Kaikki imurin elektroniikka on asennettu kuljetuskärryn yhteydessä olevaan ohjausosaan ja näin suojassa mahdollisilta imurin vuodoilta.

Imurin toiminta perustuu gyroskoopin antamiin tietoihin, jonka perusteella ohjausosan mikroprosessori tietää tarkalleen imurin sijainnin altaassa.  Tämä tieto mahdollistaa allasimurin käytön niin suorakulmaisissa kuin monimuotoisissakin uima-altaissa.  Imuri toimitetaan vakiona Magellan-ohjelmalla, jolloin imurin voi laskea altaaseen vapaavalintaisessa paikassa.

Hexagone-imurien mallit ovat Chrono, Spot ja Crocodile Rock.

Käsinimurointi

Suodatinimulla toimivan Fairlocks FL480 -imurin poistoletku kytketään pintaventtiilin imuputkeen tai erilliseen imuriletkulle varattuun yhteeseen. Pohjaimuri saa käyttövoimansa erillisestä imuripumpusta tai suodatuspumpusta, jossa lika kerääntyy suodattimeen.

Akkukäyttöinen allasimuri Blaster Max Li puolestaan mahdollistaa altaan imuroinnin ilman letkuja ja johtoja.  Sen imupää voidaan tarvittaessa irroittaa, jolloin imurilla saadaan puhdistettua altaan kulmat ja muut ahtaat paikat tehokkaasti. Allasimuri liitetään teleskooppivarteen. Imuri on varustettu litiumakulla ja uudelleenkäytettävällä, puhdistettavalla suodatinpussilla. Toiminta-aika yhdellä latauksella on noin yksi tunti.

Kiinnostuitko?