Legionellabakteerin torjunta

Legionella on ympäristössä elävä bakteeri, joka voi lisääntyä erityisesti lämpimissä vesiolosuhteissa, kuten porealtaissa.

Ennaltaehkäisemällä legionellabakteerin syntyä vältetään käyttökatkoista aiheutuva kustannus- ja imagohaitta.

Porealtaiden voimakkaat hierontasuuttimet irrottavat kylpijöistä rasvaa ja ihosoluja. Putkistoon jäävä lika ja rasva ovat loistava kasvualusta legionellabakteerille. Myös porealtaiden lämpötila suosii bakteerin lisääntymistä. Ihosolut ja muu lika myös heikentävät kloorauksen tehoa.

Legionellabakteeri aiheuttaa vesihöyrystä hengitettynä terveyshaittoja, jotka vaihtelevat oireettomasta infektiosta vaikeaan keuhkokuumeeseen eli legioonalaistautiin.

Legionellabakteerin löytyminen vesijärjestelmästä johtaa poikkeuksetta kohteen sulkemiseen puhdistuksen ajaksi. Mahdollisesti hyvinkin mittavien sulkemisesta johtuvien kustannusten lisäksi kohteelle aiheutunut imagohaitta saattaa olla merkittävä ja johtaa asiakaskäyntimäärien vähenemiseen.

Legionellabakteerin syntyä voidaan ennaltaehkäistä hyvin tehokkaasti tekemällä porealtaan vesiputkistolle kemiallinen puhdistus säännöllisesti kerran vuodessa. Kemiallinen puhdistus poistaa putkistoon muodostuneen biofilmin. Tällä taataan jokaiselle kylpijälle puhdas ja turvallinen kylpykokemus.

Legionellabakteerin ennaltaehkäisyn lisäksi putkiston puhdistus parantaa vedenlaatua myös yleisesti, jolloin kloorin kulutus vähenee, kloorin tuoksu allasalueella pienenee ja kloorista aiheutuvia sivuvaikutuksia, kuten hengitysteiden ärsyyntymistä, tulee vähemmän. Säännöllinen putkiston puhdistus on kaikkien etu, niin kohteen kuin kylpijöidenkin.

Voit tilata putkistojen vuosittaisen puhdistuksen Pool4Youlta, jolloin pidämme huolen, että porealtaan putkistot puhdistetaan säännöllisesti ja ammattitaidolla.

Puhdistuksen hinta on alkaen 700 € / vuosi. Alkaen-hinta ei sisällä matkakuluja ja -tunteja kohteeseen.

Voit tehdä tarjouspyynnön legionellabakteerin torjunnasta alla olevalla lomakkeella. Täytäthän yhteystietosi huolellisesti, kiitos.